Skip to content

Kulturskaparna tar bladet från munnen

24 mars, 2010

Två veckor har gått sedan Kulturskaparna gjorde sitt första utspel med en debattartikel i Svenska dagbladet Stort stöd för upphovsrätt på nätet. Sedan har det varit ganska tyst från nätverket. Betydligt mer har det hörts från omgivning, medlemmar i organisationer som ingår i nätverket, debattörer från alla håll.

Efter en vecka lyfte Kulturskaparna fram en rapport: Olaglig fildelning hotar 1,2 miljoner jobb. 

Anders Mildner på Svenska dagbladets nya medier-blogg skrev redan i går om Kulturskaparna har fått tydligare konturer, efter presentationen av den rapporten.

I dag skriver Alfons Karabuda, ordförande i Svenska Kompositörer Av Populärmusik, på Kulturskaparnas blogg om Kulturskapare i offentlighetens ljus. En snabb genomläsning gör i alla fall mig intrycket att han inte direkt motsäger den bild Mildner ger.

Tyvärr hinner jag inte vare sig läsa eller tänka mer just nu. Jobbet kallar. Återkommer.

Någon ytterligare kommentar eller förklaring hur Journalistförbundet styrelse tänker sig samarbetet i Kulturskaparna, och hur det ska gynna medlemmarna eller varför styrelsen inte funnit det nödvändigt eller lämpligt att tala med sina medlemmar om detta – det har jag ännu inte hittat.

Jag är fortfarande mest intressad av att diskutera just detta, vilken roll har Journalistförbundet tagit sig, fördelar och nackdelar med deltagandet i Kulturskaparna. Har du tankar om detta – skriv nåt!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: