Skip to content

Om mig

Min väg till nyhetsdesken och studion där där jag till vardags letar, redigerar, sammanställer och sänder nyheter har sannerligen inte varit vare sig rak eller självklar. Jag är inte akademiker och priviligierad medelklass av födsel och ohejdad vana.

Efter högstadiet hade jag fått grundligt nog av skolbänken så jag tog vad jobb som fanns och flyttade hemifrån så snart jag kunde. Tidningsbud, lokalvårdare i butik och industri, trappstädare, kommunal dagmamma, arbetslöshet, undersköterskeutbildning, vikariat i sjukvård och på sevicehus, barnledighet, anställningsstopp och långtidsarbetslöshet, komvux, säljare, journalistutbildning på folkhögskola och sen hade jag tur som en tok och fick vikariat på SR Västerbotten.

En-veckas-vicket förlängdes och förlängdes, när tiden för återanställningsrätt enligt las närmade sig blev jag accepterad istället för utlasad. Det är drygt tio år sedan jag klev in på radiohuset den första dagen på vikariatet.

Jag trivs oförskämt bra med mitt jobb. Somliga dagar, när jag jämför med att torka piss på Åhlénschefens toalett, undrar jag hur det är möjligt att jag kan få betalt för att göra något jag älskar. Det är i och för sig inte alla sidor av jobbet jag gillar lika mycket. Väckarklockan i ottan är mindre kul, särskilt en mörk vintermorgon.

Det finns absolut bara en enda orsak till att jag ställer väckarklockan på 03.55 två eller tre dagar i veckan – jag älskar mitt jobb. Journalistiken handlar om samhället och människorna. Jag älskar nyheter och reportage där man hör vad som driver folk, vad de brinner för och där man kämpar för att fördela samhällets resurser så att de ska räcka till det man tycker är viktigast. Att lyfta fram den som hamnar mellan stolarna, och visa även politikerns dilemma.

Även arbetets hantverk gillar jag. Att finslipa formuleringarna i ett telegram, att pyssla med ljudnivåerna så de stämmer, att brottas med webbartikelns rubrik så den ryms på en rad tilltalar en ordnörd som jag.

Om du vill kontakta mig är adressen lillemor.stromberg at sr.se fast hopskrivet med @ förstås

På twitter finns jag också, @lillemorsr

Välkommen hit!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: